25411 81800 - Μιχαήλ Βόγδου 20, Ξάνθη info@foret.gr

Δημοσίευση στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”

Ο Γιώργος Μακρίδης και ο Απόστολος Μπαχαρίδης καταθέτουν μια νέα οικονομική πρόταση υγιεινής και απολαυστικής συνήθειας που ήρθε για να μείνει

Ένα νέο κατάστημα άνοιξε στην πόλη μας. Άλλη μια καφετέρια; Όχι, λένε οι ιδιοκτήτες. Το Brunch Café Forêt ξεκίνησε να λειτουργεί πριν δύο εβδομάδες στη συμβολή των οδών Βόγδου και Βενιζέλου, στον χώρο όπου επί χρόνια στεγαζόταν το φωτογραφείο Zoom. Ένα πολυσύχναστο μέρος εξ ορισμού απέναντι από τα Δικαστήρια και λίγο πιο πάνω από την κεντρική πλατεία Ξάνθης. Η θέση του πάνω στην γωνία του δρόμου, με πανοραμική θέα μέσα από το μαγαζί, κεντρίζει αμέσως το βλέμμα κάθε περαστικού. Μια νότα… δάσους, αφού αυτό σημαίνει το Forêt (προφέρεται Φορέ), που νιώθεις να ‘’ανεβάζει’’ αμέσως την αισθητική σου. Αυτό με μια απλή ματιά από έξω. Όποια είσοδο και αν επιλέξει κανείς για να μπει, είτε από μπροστά, είτε από την πλάγια επί της Βενιζέλου, το αρχιτεκτονικό σύνολο που έχει δημιουργήσει ο γνωστός μηχανικός Γιάννης Πουσπουρίκας μαγνητίζει τις αισθήσεις. Από τα διακοσμητικά στοιχεία πίσω από το μπαρ, τις καλαίσθητες και διαφορετικές καρέκλες με τα αντίστοιχα τραπεζάκια που δημιουργούν διαφορετικές ‘’γωνιές’’ στα επίπεδα του μαγαζιού, μέχρι τα πανέμορφα λουλουδένια πλακίδια στο δάπεδο, η μικρή αναμονή για να πάρει κανείς τον καφέ, τον φρέσκο χυμό ή κάποιο σάντουιτς στο χέρι δεν είναι καθόλου κουραστική και μονότονη.

«Το μαγαζί δεν είμαστε οι ιδιοκτήτες αλλά κυρίως τα παιδιά που δουλεύουν σ’ αυτό»

Οι ιδιοκτήτες Γιώργος Μακρίδης και Απόστολος Μπαχαρίδης μας υποδέχθηκαν στα ‘’τραπεζάκια έξω’’ του μαγαζιού. Νέα παιδιά, λίγο μετά τα τριάντα τους, ο μεν πρώτος με προϋπηρεσία σε αντίστοιχη δουλειά, θέλοντας για χρόνια να ανοίξει ένα μαγαζί μέσα στην πόλη. Μαζί του έφερε το ‘’πράσινο’’ και την δροσιά της καντίνας που λειτουργεί στον Νέστο. Ο Απόστολος με σπουδές υποκριτικής, επαγγελματική ενασχόληση με το θέατρο και ένα πέρασμα από την τηλεόραση αποφάσισε να επιστρέψει στην Ξάνθη. Αγκάλιασε κι αυτός εξ αρχής την ιδέα του Γιώργου και παρέα με τον Γιάννη Πουσπουρίκα κατέληξαν σε μια κυριολεκτικά και μεταφορικά ‘’φρέσκια’’ πρόταση με δυνατό προσωπικό στυλ.

Δεν θέλουν να μιλούν όμως για τους ίδιους. Όπως τόνισαν, το Forêt έχει έναν χαρακτήρα και μια προσωπικότητα αλλά δεν είναι μόνο και κυρίως οι ιδιοκτήτες του. Είναι τα 20 παιδιά που ήδη εργάζονται στους καφέδες, στους χυμούς, στην κουζίνα, στο σέρβις. Η Γιάννα, η Μαργαρίτα, η Άννα, η Χριστίνα και η άλλη Χριστίνα, η Ελένη και η έτερη Ελένη, η Ελευθερία, η Γεωργία, οι δύο Κατερίνες, η Ελπίδα, η Νατάσσα, η Σοφία, η Ξένια και τα αγόρια της παρέας: ο Κώστας, ο Γιώργος, ο Παναγιώτης, ο Φώτης και ο Μανώλης. Αγόρια και κορίτσια που υποδέχονται τον κόσμο με χαμόγελο, σερβίρουν και δημιουργούν με προθυμία και μοιάζουν να νιώθουν το μαγαζί σαν δικό τους. «Αυτό θέλουμε να νιώθει και ο κόσμος που έρχεται, σαν μια προέκταση του σπιτιού του, έναν χώρο που νιώθει άνετα και οικεία», τονίζει ο Απόστολος. Αστειευόμενος απευθύνθηκα σε κάποια από τα παιδιά του μαγαζιού που έκαναν διάλειμμα, λέγοντας ότι θα κάνουμε μια συνέντευξη με τα παράπονά τους. Με διαβεβαίωσαν όλοι ότι… δεν πρόκειται να ‘’βγάλουμε θέμα’’.

Τι είναι το brunch;

Τι νέο φέρνει όμως το Brunch Café Forêt στην Ξάνθη; Κατ’ αρχάς η λέξη brunch, από το br(eakfast) και το (l)unch –πρωινό και μεσημεριανό- είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που αποκαλούμε δεκατιανό. Αυγά βενεδικτίνι με γαλλικό ζαμπόν, μπριός και σάλτσα λεμόνι, στραπατσάδα με ντομάτα και φέτα, είναι μερικά από τα πιάτα που υπογράφει για το brunch ο σεφ Στέλιος Χατζηαβραμίδης, μαζί με μια μεγάλη ποικιλία από γευστικά σάντουιτς σε διάφορα μεγέθη με φανταστικούς συνδυασμούς και σε προσιτές τιμές. Πιάτα που σερβίρονται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ από εκείνη την ώρα αρχίζουν άλλα πιάτα, όπως το club μπόμπα με έμενταλ, κοτόπουλο και μπέικον. Στηρίζοντας την υγιεινή διατροφή, το Forêt συνεργάζεται με την διαιτολόγο-διατροφολόγο Κάλλη Αμπεριάδου και το επόμενο διάστημα αναμένονται θερμιδομετρημένα πιάτα και προϊόντα. Για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής υπάρχουν φρέσκες μπάρες δημητριακών σε πολλούς συνδυασμούς, μεγάλη ποικιλία φρέσκων φρούτων για χυμούς, ενώ για όσους προτιμούν να δουν το Forêt να φοράει τα βραδινά του, όχι μέχρι πολύ αργά, σερβίρονται ελαφρά κοκτέιλς με την υπογραφή του Χρήστου Σουρούρ. Το μαγαζί έχει ‘’αγκαλιαστεί’’ από την πρώτη στιγμή από τον κόσμο, ο οποίος συνεχώς αυξάνεται εκφράζοντας την ευαρέσκειά του και διαδικτυακά, με την σελίδα του Forêt στο facebook να ξεπερνά τις χίλιες επισκέψεις μέσα σε λίγες μέρες.

Ο Γιώργος και ο Απόστολος αισθάνθηκαν την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλα τα συνεργεία που εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί το Forêt και να έχει αυτή την τόσο εντυπωσιακή εικόνα, κυρίως όμως τον Γιάννη Πουσπουρίκα για τις δημιουργικές προτάσεις του και όλο τον κόσμο που τους εμπιστεύθηκε αμέσως. Εμείς τους ευχαριστούμε που χάρισαν στην Ξάνθη ένα καλαίσθητο, ποιοτικό χώρο για όλες τις ώρες της μέρας και ευχόμαστε να συνεχίσουν με την ίδια επιτυχία.

Οι φωτογραφίες είναι της Γεωργίας Βεράκη

Previous article

Next article

It’s Milkshake time

Offline ! We will start taking orders in

0Hours 0Minutes 0Seconds